Bejelentkezés

Cikkajánló

Itt a nyár milyen tábort válasszak a gyerekemnek?

Végre itt a várva vár nyári szünidő, amit gyerekeink oly nagyon várnak. Sok szülő nem tudja könnyen megoldani gyermeke elhelyezésést a nyári szünet ideje alatt. Óriási segítséget nyújtanak ebben a táborok nyáron, ahol nem csak gyermekfelügyelet van, de ilyen-olyan érdekesnél-érdekesebb élmények, programok várják a gyerekeket.

Ki ne szeretné ha a gyereke jól érezné magát nyáron?

Jó kis táborokat gyűjtöttek ezekre a weboldalakra:

- Táborfigyelő

- Gyerektábor kereső

Jó nézelődést!


Csodás karácsony - avagy hogyan vélekednek a gyerekek a karácsonyról

December 24-e van, karácsony előestéje, szenteste. Ma kezdődik a karácsony ünneplése. Sok embernek mást, és mást jelent a karácsony. Számos családban megmaradt a meghitt, békés ünneplés, ám sok helyen szinte már csak az ajándékokról szól a szeretet ünnepe, amit nem biztos, hogy be is vallanak.
Kíváncsiak voltunk, hogy vajon a gyerekek mit gondolnak a karácsonyról, hiszen nekik nagyon sok mindenről megvan véleménye. Így természetesen a karácsonyról és szeretetről is.

Mi is összegyűjtöttünk egy pár gondolatot, amelyeket olvasva a hasunkat fogtuk a nevetéstől. Nektek melyik a kedvencetek?

Dominik (6): Tavaly kórházban voltam, mert megettem a szaloncukrot. Nem sokat, csak kettőt… De be voltak csomagolva.
Anna (4): Nem szeretem a karácsonyt, mert átjönnek a Pali nagypapáék és neki nagyon büdös a szája.

Tovább a cikkre >>>
Forrás:http://www.koloknet.hu/


Szülőknek - Gyermekeink fejlődése és ezt segítő játékaink

Gyermekeink megszületésével egy csodás, új világ tárul elénk. Az első pillanatokban még lehet, hogy nem tudjuk, hogyan alakul az életünk velük, az idő múltával el sem tudjuk képzelni nélkülük. Közben gyakran ott motoszkál a kétely bennünk, jól csináljuk?
Összeállításunkkal abban igyekszünk segíteni, hogy gyermeked életkorának megfelelően miket tapasztalhatsz most meg, illetve mi vár rád.

Forrás: http://www.jatekliget.hu


Mert játszani jó!

Játszani bizony nagyon jó! Hozzátartozik az emberi léthez, mi több alapja annak. Játéktípustól függően rendkívül sokrétűen fejleszti a résztvevők testét-lelkét, és mivel nem vérre megy, játszi könnyedséggel sajátíthatunk el vele rengeteg készséget és képességet. Nincs is annál nagyszerűbb, mint amikor új élményekkel, tapasztalatokkal felvértezve – így csakis nyertesként - kerülünk ki a végén, megismerve ezáltal önmagunkat, társainkat és a körülöttünk lévő világot.

Forrás: http://www.jatekliget.hu


Őszi ötletek nem csak gyerekeknek!

Csípősek a reggelek és hamar sötétedik. Bizony- bizony: ez az őszt jelzi számunkra. A természet pihenni készül, és valljuk be, a mi lelkünknek is jólesik egy kicsit lassítani. Persze ez nem azt jelenti, hogy megáll az élet – sőt: benti programokból ilyenkor talán sosem elég!
Mindig lehet mit alkotni, kreatívkodni, csinosítani, díszíteni otthonunkat, közvetlen környezetünket. A gyerekeknek igazán nagy elismerést jelent, ha munkáik a lakás különböző pontjain fellelhetők, így a maguk módján ők is hozzájárulhatnak az összképhez. A közös kézműveskedés, őszre hangolódás pedig tovább mélyíti köztünk a kapcsolatot, hiszen közben jókat lehet beszélgetni, de akár barchobázni is.

Forrás: http://www.jatekliget.hu


GYEREKJÁTÉK! – Hogyan fejlődik gyermekünk játéktevékenysége?

Gyermekünk születésével óriási csoda és öröm érkezik a családba. Az ábrándozóbb természetű szülők már a várandósság ideje alatt látni vélik lelki szemeikkel az idilli képet, ahogy együtt játszanak gyermekeikkel: babáznak és kirakóznak, fociznak vagy éppen távirányítós kisautóval manővereznek. De pontosan melyik életkorban jön el mindennek az ideje? Mikor, mivel és miért is úgy játszanak a gyerekek, ahogy?

Játék = tanulás
A játék a tanulási folyamat legfontosabb eleme. Rajta keresztül ismerik meg a világot, önmagukat. Megtapasztalják az egyszerűbb-bonyolultabb összefüggéseket, szembesülnek fizikai lehetőségeikkel és korlátaikkal. Éppen ebből adódik tehát, hogy minden játék fejlesztőjáték is egyben! A LOGICO program kiváló lehetőség a játékos tanulásra óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Forrás: http://jatekliget.hu


Aludni akarok!

Vannak emlékeid az alvásról? Mikor volt utoljára, hogy lefeküdtél, a párod mellé simultál, és átaludtad az egész éjszakát? Rémlik valami a távoli emlékeid között?

A babád minden éjjel felsír, a féktelen tipegő a legjobb játéknak azt tartja, hogy éjfélig szabotálja az elalvást, az óvodás, a legmélyebb éjszakai álmod idején mászik át rajtad, és túr ki az ágyadból kényelmesen elnyújtózkodva? Akkor ez a Te cikked.

Rendszeres pihentető alvás nélkül ráadásul- mintha ez a zombiszerű állapot nem lenne már önmagában is elég szörnyű- még azt is megtapasztalod, hogy a nap folyamán gyakran elveszíted a türelmed, nehezebben boldogulsz csemetéddel. A hatás hullámai kényszerpályára küldik az egész családot: kimerült anya, megviselt apa, ingerlékeny testvérek. És hihetetlen, de minden baj okozója, a látszat ellenére ugyanúgy szenved. Első pillantásra igen élénknek tűnik, de hidd el, ez a csillagszemű tipegő, aki hajnali három órakor vígan átmasírozott a lakáson, nem pihen annyit, amire életkorának megfelelően szüksége van.

Forrás: http://jatekliget.hu

Játékhely ajánló

Elevenpark Új Buda Center

Mozgással egybekötött családi programot keres? Jöjjön el az Elevenparkba, ahol gyermekei biztos nem unatkoznak majd.